tiistai 13. marraskuuta 2012

Hyvän palautteen pauloissa

Noin viikko sitten eräs rakas ystäväni sanoi minulle jotakin todella kaunista. Se oli varmasti yksi kauneimmista asioista joita minulle oli ikinä sanottu. Menin aivan sanattomaksi, en ollut ikinä odottanut vastaavaa palautetta, varsinkaan toiselta naiselta! Kiitin kovasti ja se ilta menikin sitten niitä sanoja maistellessa.

Seuraavana päivänä olin aivan huipputuulella. Töissä olin tavanomaista iloisemmalla mielellä, miten voikin positiivinen palaute kantaa pitkälle! Koko päivän olin aivan pää pilvissä ja työt etenivät keveästi. Ajattelin että mitä jos kokeilisin olla tällä viikolla extra ystävällinen kohtaamilleni ihmisille, hymyillä tavallista enemmän ja sanoa kivoja asioita.

Tuo kokeilu sujuikin kuin luonnostaan, olin niin hyvällä tuulella koko viikon että hymyt ja ystävälliset sanat tulivat aivan itsestään. Tämä sillä seurauksella että sain itsekin aivan uskomattoman määrän hyvää palautetta takaisin ihmisiltä ja olin itse aina vain paremmalla mielellä. Mietin että tästähän täytyisi tehdä elämäntapa.

Rehellisellä hyvällä palautteella saa ihmisen huomion ja parhaimmillaan palautteen antaminen voi aiheuttaa aikamoisen ketjureaktion jos palautteen kohde ilahtuu ja on sitten vuorostaan ystävällisempi kohtaamilleen ihmisille jne. Eli parhaassa tapauksessa se, että sanon jotakin hyvää yhdelle ihmiselle, voi vaikuttaa positiivisesti monien ihmisten päivään. Ihan samalla tavalla kuin jos kohtelen jotakuta huonosti, voi siitäkin alkaa vastaava ketjureaktio joka vaikuttaa ikävästi lukemattomien ihmisten päivään. Kuten vetovoiman lakikin sanoo; saat elämässä juuri sitä lisää mihin keskityt, olipa se hyvää tai huonoa.

Tämän mahtavan viikon jälkeen minun oli helppo päättää että haluan keskittyä entistä enemmän sanomaan ihmisille positiivisia asioita. Olisi ihanaa alkaa myös juoruamaan ihmisistä hyvää, mitä mieltä olet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti