torstai 3. tammikuuta 2013

Ajatuksia ajasta


“Aika  on asia, jota haluamme eniten, mutta jonka käytämme huonoiten." 
                                                                           -William Penn


 ”Olisi ihanaa tavata, mutta en millään ehdi.”
 ”Voi kun vuorokauteen saisi muutaman tunnin lisää.”
”Tuntuu ettei nykyään aika riitä yhtään mihinkään!”

Kuulostaako tutulta? Yleisin keskustelun aihe aikaan liittyen on varmaankin sen riittämättömyys, tai vielä tarkemmin sen nykyinen riittämättömyys. ”Ennen oli aikaa tehdä vaikka mitä ja ehti vieläpä rentoutuakin, toista se on nykyään”. Toisten ajankäyttöä seurataan vierestä ja ajatellaan juuri kaikilla muilla olevan enemmän aikaa kuin itsellä.

Universaali fakta kuitenkin on että koko maailmassa ihan jokaisella, ikään, sukupuoleen, siviilisäätyyn tai kansallisuuteen katsomatta on käytössään ne samat 24 tuntia vuorokaudessa. Jokaisen oma asia sitten on kuinka aikansa käyttää.

Stressi tulee yleensä silloin kun omat arvot ja ajankäyttö eivät kohtaa. Aika tuntuu valuvan hukkaan turhien asioiden parissa ja ne oikeasti tärkeät asiat jäävät vähemmälle. Onneksi meillä on mahdollisuus valita itse miten ja mihin asioihin käytämme aikamme. Tarkastelemalla omien päivien kulkua voi löytää helposti vastaukset kysymykseen siitä mihin se aika oikein kuluu, ja voi helposti tehdä tarvittavia muutoksia.



“Aika= Elämä. Niinpä, hukkaa aikaasi ja hukkaat elämääsi, tai hallitse aikaasi ja hallitse elämääsi.”
                                                                               -Alan Lakein


Itse olen tehnyt vuosien varrella aikaan liittyviä päätöksiä, joiden mukaan yritän elää. Vuosia sitten äitini kuoltua äkillisesti, minua suretti kovasti se, että olin ollut hänen kanssaan aina todella huonoissa väleissä, enkä saanut enää mahdollisuutta selvittää asioita ja parantaa välejämme. Asioita mietittyäni tein päätöksen, että vastedes yrittäisin selvittää riidat ja epäselvyydet aina mahdollisimman pian, sekä olla hyvissä väleissä perheeni ja ystävieni kanssa. Haluan parhaani mukaan elää itselleni rehellistä ja omannäköistä elämää, tehdä asioita joista pidän, ja viettää aikaa minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Haluan sanoa läheisilleni mahdollisimman paljon hyviä asioita niin kauan kuin vielä olemme tässä.

Aikani on minulle arvokasta enkä halua käyttää sitä ikävien asioiden ajattelemiseen tai huonolla tuulella olemiseen. Tarkemmin sanottuna minulla ei ole aikaa olla pahalla tuulella tai riidoissa ihmisten kanssa!

Minulle parasta ajankäyttöä on kun teen itseni, ja toivon mukaan jonkun toisenkin ihmisen onnellisemmaksi.

Miten sinä haluat käyttää aikasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti